Riouwstraat 20 | 3312 XL Dordrecht
078-6317434 * 06-28155614

Email Petra van Loon

 

 

Bureau Petra van Loon

management & advies

 


 

De burgerKRACHTfabriek: leren in de samenleving

Heeft de MaS toekomst?

Op 25 september gaat de 8ste landelijke conferentie MaS van start. Hoe moet het nu verder met de MaS zonder middelen en zonder wettelijke verplichting? Op welke manier kunnen we de positieve ervaringen van de MaS vertalen naar de toekomst? De burgerKRACHTfabriek geeft daar een nieuwe richting voor aan en dat begint met een omslag in het denken. We staan namelijk voor een interessant omslagmoment. Een omslag die verder gaat dan die van verzorgingsstaat naar een participatiemaatschappij, zoals koning Willem Alexander dat zo mooi op Prinsjesdag verwoordde. Hoe ziet die omslag eruit en wat betekent dat voor de toekomst van de MaS?

Generatie Z is geboren tussen 1992 en 2010 en groeit op in een digitale wereld waarin technologische revoluties heel gewoon zijn. Het is een generatie die altijd en overal online is, voor wie sociale media een noodzaak is. Wie zijn deze kinderen/jongeren en wat verwachten ze? Het betreft immers deze groep jongeren als we het over de toekomst van de MaS hebben. Generatie Z groeit op in een netwerksamenleving waarin kennis niet langer macht is. Met een overheid die stap voor stap de verzorgingsstaat afbouwt. En burgers oproept om verantwoordelijkheid te nemen.  Voor zichzelf en voor anderen. Hoe bereiden we generatie Z daarop voor? Welke vaardigheden zijn daarvoor nodig? Hoe word je een actief en betrokken burger? Of gaat dat vanzelf?

Van MaS naar de burgerKRACHTfabriek

De burgerKRACHTfabriek plaatst de vraag naar de toekomst van de MaS in een breed verband. De burgerKRACHTfabriek gaat onder meer over de uitnodiging aan generatie Z om mee te doen op basis van hun talenten, sociale netwerken en persoonlijke zingeving. Om waarden te creëren zonder dat er geld rondgaat of er een wettelijke verplichting is. Nieuwsgierig naar wat de burgerKRACHTfabriek voor de toekomst van jouw samenwerkingsverband of uitvoeringsprogramma van de MaS kan betekenen? Bel (0628155614) of mail (info@bpvl.nl) me even.

 

 

---

      

 

 

algemene voorwaarden Bureau Petra van Loon

Site door Hennie van Ham's Grafische Koffie-, Koek- en Dansshow | Gkk/Ds]